Spaghetti carbonara

IngrediŽnten voor 4 personen:

Dit populaire, traditionele pastagerecht wordt o.a. gemaakt van bacon, room en Parmezaanse kaas.
400 g spaghetti verde
zout
1 eetlepel olijfolie
250 g bacon
15 g boter
100 g Parmezaanse kaas
6 eieren
2-3 eetlepels slagroom
zwarte peper, grof gemalen verse nootmuskaat, geraspt

Bereiding:

Kook de spaghetti 8-10 minuten in kokend water met zout en olijfolie beetgaar. Roer de spaghetti af en toe met een vork. Giet de pasta af en houd hem warm.
Snijd de bacon fijn. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de bacon al roerend 5 minuten.
Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de kaas met de eieren en de room. Breng het mengsel op smaak met peper en nootmuskaat en zet het apart.
Voeg de spaghetti toe aan de bacon en giet er het eiermengsel over. Meng alles goed. Neem de pan van het vuur. Dien de pasta direct op met versgemalen peper.
Serveersuggestie:
Serveer er een salade bij.
Variaties:
Gerookte ham verrijkt de smaak.
Vervang de spaghetti verde door gewone of volkorenspaghetti en de Parmezaanse kaas door belegen cheddar of gruyŤre.