Gegratineerde prei met tagliatelle

Ingrediënten voor 4 personen:

I kg stoofprei, 300 g groene tagliatelle,
400 g ham in plakken, 100 g geraspte kaas,
2 eetlepels paneermeel, 1 nootje boter, 1 eetlepel olie
Voor de saus:
50 g bloem, 50 g boter, 1/2 l melk, vers gemalen peper, zout,
muskaatnoot

Bereiding:

Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in fijne rondjes. Stoof ongeveer 10 minuten in een nootje boter en kruid met peper en zout. Kook intussen de deegwaren bijtgaar in kokend gezouten water met olie. Giet af en meng met de prei. Smelt voor de saus de boter, meng de bloem erdoor en roer tot een gladde roux.
Giet de melk er al roerend bij en laat indikken. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Doe de tagliatelle met prei in een ovenschotel en schik de in reepjes gesneden ham erop. Overgiet met de saus en bestrooi met geraspte kaas en paneermeel. Leg er een paar vlokjes boter op en laat goudbruin gratineren in een op 180ºC. voorverhitte oven of onder de grill.