| 
			Even goed om te weten ! 
HET GEMAK VAN KOKEN IN DE RÖMERTOPF: 
 
De eenvoudige handeling en bereiding maakt koken in de 
RÖMERTOPF voor iedereen mogelijk. In weinig tijd zet u een
heerlijke maaltijd op tafel. U vult de RÖMERTOPF volgens de receptuur en schuift 
deze in een koude oven.Vervolgens doet de oven het werk voor u. De gerechten worden gaar gesmoord en de 
sappen van de ingrediënten vermengen
zich, waardoor de smaak nog beter tot zijn recht komt en blijven de vitaminen 
behouden.
 Het aanbranden van gerechten behoort tot het verleden en de oven blijft ook 
schoon. Vóór het eerste gebruik goed
schoonborstelen met warm water en een paar druppels afwasmiddel. Voor elk 
gebruik even onder stromend
water houden en uit laten lekken. De RÖMERTOPF vullen volgens receptuur, met 
deksel afsluiten en in het midden van koude oven zetten. De gewenste 
oventemperatuur instellen. Uit de warme oven op plank of dock zetten, nooit op 
een koud oppervlak plaatsen.
 Schoonmaken met borstel en een paar druppels afwasmiddel of in de 
vaatwasmachine. Gebruik geen schuurmiddel. Na gebruik in elkaar
wegzetten. De RÖMERTOPF verdraagt geen grote temperatuur verschillen. Kan niet 
rechtstreeks op de gasvlam of elektrische plaat gezet worden. Indien u vaak 
visgerechten bereidt, raden wij u de speciale Vis RÖMERTOPF aan, daar in de 
normale RÖMERTOPF een reuk van vis zal achterblijven. Toevoeging van 
vloeistoffen dienen licht verwarmd te zijn. Wanneer u zich aan bovenstaande 
voorschriften houdt, zult u
jarenlang plezier hebben van uw RÖMERTOPF.
 
	
		
			| Temperaturen in één 
			oogopslag: |  
			| Elektrisch fornuis 190ºC 
			t/m 250ºC Gasfornuis met stap 3 beginnenen langzaam verwarmen tot de gewenste temperatuur is bereikt.
 |  
  |