Kerst toetje recept 06, Cranberrycoupe

Ingrediënten voor 4 personen:

450 g cranberry's (vers in zak)
250 g suiker
1 dl rode wijn of port
200 g mascarpone
eventueel koffieroom
1 theel. kaneelpoeder
2 eetl. sinaasappellikeur
8 dunne plakjes cake
kerstchocola of geraspte chocolade, kaneel en poedersuiker (voor de garnering)

Bereiding:

Bereid dit gerecht een dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Kook de cranberry's in een pan met dikke bodem met de suiker en de rode wijn of port 10-15 minuten. Roer goed door en laat de compote daarna afkoelen. Meng kaneelpoeder en likeur door de mascarpone. Klop dit mengsel tot een crème. Voeg eventueel een scheutje koffieroom toe als de crème te stijf is.
Schep een laagje cranberrycompote in een dessertcoupe. Leg daarop een plakje cake met daarop een laagje mascarponecrème en weer een laagje cranberry's. Vervolgens weer een plak cake met daarop de rest van de ascarponecrème. Zet de coupes in de koelkast. Garneer ze voor het serveren met chocolade, kaneel en poedersuiker.
Tip:
Er is ook kant-en-klare cranberrycompote in potten te koop. Voeg hieraan een scheutje port toe.
Variatie:
De sinaasappellikeur kan worden vervangen door amandellikeur.