Kerst toetje recept 12, Abrikozen, aalbessen en vanille-ijs |
Ingrediënten voor 6 personen: |
1 kg verse abrikozen |
Bereiding: |
Halveer de abrikozen en
verwijder de pitten. Breng in een steelpannetje de wijn, het
citroensap, de citroenschil en de suiker aan de kook en laat al
roerend koken tot de suiker gesmolten is. Doe de abrikozen in een
passende pan en giet er de kokende suikerstroop over. Breng aan de
kook, draai het vuur laag en laat de abrikozen af en toe voorzichtig
omscheppend circa 10 minuten pocheren. Neem van het vuur en laat de
abrikozen in het pocheervocht afkoelen. Schep ze uit de pan. Kook
het pocheervocht op hoog vuur in tot er circa 1 dl over is. Ris de
gewassen bessen van de steeltjes en schep ze door de ingekookte
siroop. Laat afkoelen en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
|
|