Schil de aardappels en
snijd ze in blokjes van 2 cm. Pel de sjalotjes of uien en de
knoflook en snipper ze.
Verhit de olie in een braadpan en roerbak hierin de
aardappelblokjes, sjalotjes en knoflook tot de uien glazig zijn.
Giet de bouillon en witte wijn erbij en voeg peper en zout toe.
Breng alles aan de kook en stoof zachtjes 20-25 minuten totdat de
aardappelen gaar zijn en het vocht voor het grootste
deel verdampt is.
Snijd de rucola wat kleiner.
Wrijf de biefstuk in met de olie en versgemalen peper.
Verhit een koekenpan en bak hierin de biefstukken 2-3 minuten per
kant.
Haal ze uit de pan en houd ze even warm. Roer de kookroom en de
rucola door de aardappels en verwarm zonder te koken.
Schenk de wijn bij het bakvet van het vlees en roer goed.
Laat de wijn iets inkoken, zet de warmtebron uit en klop de boter
erdoor.
Presenteer de biefstuk met de saus op warme borden met de
aardappelschotel.
Tips:
Serveersuggestie: lekker met broccoli of een groene salade.
In plaats van biefstuk is entrecote of ribeye ook heel geschikt.
De rucola kan worden vervangen door bieslook of bladselderij.
Bron: Boodschappen 1 – 2005
Bereidingstijd: circa 40 minuten. |