Verwarm de oven voor op
210ºC. Bekleed het (ingevette) bakblik met plakjes bladerdeeg en
prik de deegbodem met een vork hier en daar in.
Splits 2 eieren. De eiwitten worden niet gebruikt, deze kunnen evt.
ingevroren worden om later voor een ander recept te gebruiken.
Klop de 2 eidooiers los met de overige 3 eieren en de crème fraîche.
Voeg de peterselie en naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes glazig.
Bak de zeevruchten 2 minuten op hoog vuur mee.
Schep de zeevuchten op de deegbodem en strijk ze glad. Schenk het
eimengsel over de vulling en zet het bakblik op een rooster in het
midden van de voorverwarmde oven.
Bak de quiche in ca. 30 minuten bruin en gaar, verlaag na 5 minuten
de oventemperatuur naar 180ºC.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 40 minuten oventijd. |