Schil de aardappelen en
snijd ze in stukken. Kook ze gaar in water met zout. Bereid intussen
de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Omwikkel de
tartaartjes met de reepjes spek. Schil de appel, verwijder het
klokhuis en snijd de appel in 8 plakken.
Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan en wacht tot
de grote bellen verdwenen zijn. Bak dan de plakken appel ongeveer 3
minuten per kant tot ze goudbruin en zacht zijn. Schep de plakken
uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Voeg aan het achtergebleven bakvet een kneepje vloeibare margarine
toe en bak hierin de tartaartjes ongeveer 3 minuten per kant. Maak
de jus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de aardappelen af en pureer ze met de hete melk en enkele
kneepjes vloeibare margarine. Maak 4 'hamburgers' van 1 plak appel,
1 tartaartje en nog een plak appel.
Schep de rode kool op borden, samen met de puree en de
appel-spektartaartjes. Schenk de jus over het vlees en serveer
direct. |