Recept 38, Gegrilde, gevulde tonijn met linzen en tomatenpesto

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g bruine of groene linzen
100 g krabsticks of surimi
4 eetl. tomatenpesto
zout
2 eetl. olijfolie (Mediterrane)
4 dikke moten tonijnfilet
van ca. 200 g
150 g cherry-/kerstomaatjes
enkele blaadjes basilicum

Bereiding:

Was de linzen. Haal de krabsticks uit de plastic hulsjes en pluis ze uit elkaar. Snijd de sticks in reepjes. Roer de reepjes en tomatenpesto door elkaar.
Kook de linzen in lichtgezouten water gaar. De kooktijd bedraagt ca. 35 minuten. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de met zout bestrooide tonijn ca. 3 minuten per kant. De tonijn wordt niet door en door gaar gebakken maar is van binnen rosé van kleur. Snijd de tonijnmoten horizontaal door. Bedek de onderste helft met het krab-pesto-mengsel en leg de bovenste helft er weer bovenop. Verdeel de uitgelekte linzen over de borden. Leg er een tonijnmoot bovenop. Garneer het gerecht met enkele gehalveerde tomaatjes en blaadjes basilicum.
Variatie:
Vervang de linzen door tuinboontjes.