Recept 37, Kalfsoester met tomaten-olijvensaus

Ingrediënten voor 4 personen:

2 sjalotjes of 1 ui,1 citroen, 2 eetl. olijfolie,1 theel. paprikapoeder, ½ I blik tomatenblokjes op sap, 100 ml gevogeltefond of kippenbouillon, 100 g groene olijven met piment, 4 kalfsoesters (van ca. 150 g per stuk), versgemalen peper en zout, 3 eetl. gehakte peterselie

Bereiding:

Pel de sjalotjes en snipper ze. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de vrucht. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes met paprikapoeder. Voeg de tomaten blokjes met sap, citroenrasp en sap en de gevogeltefond toe. Laat de saus 15 minuten zachtjes inkoken. Halveer de olijven en voeg ze na het inkoken toe. Bestrooi de kalfsoesters met peper. Bak het vlees in ca. 5-6 minuten goudbruin. Reken voor iedere kant ca. 2-3 minuten zodat het vlees mooi rosé blijft. Voeg zout naar smaak toe. Serveer de oesters, eventueel in reepjes gesneden, met de tomatenolijvensaus. Bestrooi de saus met peterselie.
Serveersuggestie:
Lekker met aardappelkroketjes en een groene salade.