Recept 29, Groenten *koulibiac |
Ingrediënten voor 4 personen: |
250 g rijst |
Bereiding: |
Kook de rijst gaar. Snijd
de aubergine en de courgettes in plakken van circa 1 cm dik,
bestrijk ze met olie en rooster ze onder de voorverwarmde ovengrill
tot ze aan beide kanten licht gekleurd zijn. Halveer de tomaatjes en
snipper de ui grof. Verhit een paar lepels olijfolie in een lage pan
met een dikke bodem en bak de tomaatjes en de rode ui op hoog vuur
tot ze beginnen te kleuren. Bestrooi met wat zout en peper. Snijd de
uitgelekte mozarella in plakken. Roer de 4 eetlepels olijfolie, de
balsamico-azijn, de pesto en de tabasco door elkaar. Vet een ronde
of rechthoekige ovenschaal van circa 8 cm hoog in met wat olie. Leg
de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die
rondom 4 cm groter is dan de schaal. Steek sterretjes of andere
kerstfiguurtjes uit de deegafsnijdsels. Schep eenderde van de rijst
in de schaal. Verdeel daarover de aubergineplakken en bestrijk ze
dun met het pestomengsel. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en beleg
met de courgette, die met het resterende pestomengsel wordt
bestreken. Dan komt de helft van de overgebleven rijst en daarop het
tomatenmengsel en de plakjes mozarella. Dan de resterende rijst. Dek
de schaal af met het overhangende bladerdeegdeksel en plak er de
garnering op. Snijd een gaatje in het midden uit het deeg om de
stoom te laten ontsnappen. Zet de schaal tot verder gebruik in de
koelkast. |
|