Recept 21, Kerstpasta met kip en gorgonzolasaus

Ingrediënten voor 4 personen:

8 tomaten, 2 sneetje oud witbrood, ½ zakje verse peterselie (á 30 g), 5 eetl. olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
300 g kerst)pasta, 4 malse kipfilets, 4 eetl. crème fraîche, 300 g gorgonzola (blauwaderkaas), ovenschaal doorsnede 30 cm

Bereiding:

Oven op 200ºC voorverwarmen. Tomaten schoonmaken, halveren en in ovenschaal leggen. Korsten van brood snijden en brood (eventueel in keukenmachine) verkruimelen. Peterselie fijn knippen en door broodkruim mengen. Broodkruim over tomaten verdelen en met 3 eetl. olie besprenkelen. Tomaten in midden van oven 15 min. bakken. Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken. Kipfilets met zout en peper bestrooien. In koekenpan rest van olie verhitten en kipfilet in 12 min. gaar en bruin bakken. In steelpan crème fraîche met gorgonzola laten smelten. Saus met zout en peper op smaak brengen. Pasta met saus, kipfilet en tomaten serveren.