Recept 17, Rollade met groenten en pistachenootjes

Ingrediënten voor 4 personen:

1 runderrollade van ca. 750 gram
zout en versgemalen peper
50 g boter
1/4 l vleesbouillon
1 eetl. grove mosterd
1 laurierblad
6 jeneverbessen
500 g spruiten
250 g champignons, in plakjes
250 g witlof, in lange repen
50 g gepelde pistachenootje
aluminiumfolie

Bereiding:

Bestrooi de rollade met zout en peper.
Verhit 25 gram boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan. Giet de bouillon in de pan. Voeg mosterd, laurierblad en jeneverbessen toe. Temper de hittebron en braad de rollade in circa 25 minuten niet helemaal gaar. Laat de rollade afgedekt met aluminiumfolie rusten voor u hem in plakken snijdt. Kook de spruiten beetgaar. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons snel lichtbruin. Schep de champignons uit de pan en bak de witlof enkele minuten in het achter­gebleven braadvocht. Meng spruiten, champignons en lof. Bestrooi met pistachenootjes. Verdeel rollade en groenten over de borden. Giet het braadvocht in een kom en serveer apart.