| 
			 Lekker smakelijk taartje 
			vol met die heerlijke minikooltjes, champignons, baconreepjes en wat 
			smaakmakers.  
			750 gram spruitjes 
			1 bakje champignons 
			1 rode peper 
			1 rode ui 
			2 sjalotjes 
			2 knoflookteentjes 
			150 gram baconreepjes 
			200 gram kaas 
			2 eieren 
			scheutje melk 
			versgemalen peper & zout 
			5 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans, vriezer)  | 
		
		
			| 
			 Maak de spruitjes schoon, 
			kook ze 10 minuten en laat ze goed uitlekken. 
			Ondertussen maak je de champignons schoon en snijd deze in partjes. 
			Maak de ui schoon en snijd deze in reepjes. 
			Maak de rode peper, de sjalotjes en de knoflook schoon en hak deze 
			fijn. 
			Snijd van de kaas heel kleine blokjes of gebruik geraspte kaas. 
			Laat de plakjes deeg ontdooien. 
			Vet de ovenschaal in. 
			Verwarm de oven voor op 200ºC. 
			Verdeel de plakjes deeg over de ovenschaal (ook de randen) en prik 
			het deeg hier en daar in met een vork. 
			Doe wat olie in de wok en fruit hier de sjalotjes en knoflook in. 
			Voeg de baconreepjes toe en roerbak het 2 minuten. 
			Voeg de champignons toe en roerbak nog eens 4 minuten. 
			Ui en rode peper toevoegen en nog eens 3 minuten roerbakken. 
			Voeg de spruitjes toe en meng deze goed door het geheel. 
			Breng op smaak met peper en zout. 
			Meng als laatste de zeer kleine kaasblokjes door het groente/bacon 
			mengsel en vul de taartvorm met dit mengsel. 
			Klop 2 eieren los met een scheutje melk en wat kruiden. 
			Verdeel het losgeklopte ei over de groente/baconvulling. 
			Zet de hartige taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak 
			deze 30 minuten.  
 
      
			  |