Pilaf á la Ed.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 grote uien
500 g kipfilet
1 groot blik b.v. DelMonte halve perziken op zware siroop
3 kleine blikjes b.v. DelMonte tomatenpuree
3 teentjes knoflook
sambal oelek
2 theelepels djahé gemberpoeder
ketjap benteng manis
zout
300 g rijst

Bereiding:

Volg voor het koken van de rijst de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de uien in kleine stukjes en bak ze in een braadpan licht aan.
Voeg de gesneden kipfilet, de knoflook, zout en de djahé gemberpoeder toe en braad het vlees gaar.
Giet de perziken af, snijd de halve perziken in blokjes en giet het perzik-
sap bij het vlees.
Voeg onmiddellijk de tomatenpuree en naar smaak sambal en ketjap toe en
breng het geheel aan de kook.
Voeg tenslotte de perzikblokjes toe en kook die kort mee.