Gehaktschotel met courgette á la Ed.

Ingrediënten voor 4 personen:

600 gram gemengd gehakt
2-3 eetlepels boter
2 uien, fijngehakt of in plakjes gesneden
2 knoflookteentjes, fijngehakt of in plakjes gesneden
1 struik selderijstengels, gewassen en in eetbare stukjes gesneden
zout, peper uit de molen
1 snufje nootmuskaat
1 snufje cayennepeper
1 eetlepel geplukte majoraan
1 eetlepel paprikapoeder
200 ml groentebouillon
200 ml room
2 courgettes, gewassen en in plakken gesneden
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
250 gram mozzarellakaas, in plakken gesneden

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 180°C.
Het gehakt met de boter in een pan doen en het vlees al roerend bakken.
De uien en de knoflook erbij doen en kort meebakken.
De selderijstukjes toevoegen en kort meegaren.
Het geheel met zout, peper, nootmuskaat, cayennepeper, majoraan en paprikapoeder stevig kruiden, de groentebouillon erbij gieten en de room erdoor roeren.
Op matig vuur 6-8 minuten laten pruttelen, vervolgens nogmaals nakruiden en in een ingevette ovenschaal doen.
De courgetteplakken, kerstomaatjes en mozzarella in lagen over het gehaktmengsel doen.
De schotel in de oven ca. 25-30 minuten laten garen.
Na het einde van de gaartijd de schotel eruit halen, en direct serveren.