Panna cotta met aardbeiensaus Š la Ed.

IngrediŽnten voor 4 personen:

voor de Panna cotta:
250 gram mascarpone
250 ml room
rasp van 1 sinaasappel
125 gram witte basterdsuiker
1 vanillestokje
4 eetlepels melk
6 blaadjes gelatine
de Aardbeiensaus:
450 gram aardbeien
30 ml poedersuiker
15 ml balsamico azijn

Bereiding:

Panna cotta:
Doe de mascarpone, de room, basterdsuiker in een pan en klop goed door elkaar. Splijt het vanillestokje en schraap met een lepeltje het merg eruit, doe merg en stokje bij het roommengsel. Voeg de sinaasappelrasp toe en verwarm dit alles tot het bijna kookt; regelmatig roeren. Laat dit alles 20 minuten trekken op een laag pitje.
Week de blaadjes gelatine in koud water.
Knijp de blaadjes gelatine goed uit, doe ze in een kom en voeg hierbij de 4 eetl. melk. Laat 30 sec. in de magnetron de gelatine smelten; goed roeren en bij het mascarpone mengsel voegen, goed roeren tot de gelatine goed is opgelost. Het mengsel aan de kook brengen en dan van het vuur halen. Iets laten afkoelen.
Zeef het mascarponemengsel en stort het in de licht ingevette vormpjes. Laat ze in de koelkast in enkele uren koud en stijf worden.
Aardbeiensaus:
Was de aardbeien, laat ze uitlekken, haal dan de kroontjes eraf en halveer ze.
Doe de aardbeien in een sauspan, samen met 3 eetlepels water en de suiker. Langzaam verhitten totdat de aardbeien zacht beginnen te worden.
Doe de aardbeien in de blender (of pak de staafmixer) voeg de balsamico azijn toe en pureer. Proef of het zoet genoeg naar je smaak is, anders nog iets zoetstof toevoegen.
Je kunt dit mengsel zeven, zodat de pitjes eruit gaan, maar dat heb ik niet gedaan. Zet de aardbeiensaus in de koelkast tot gebruik.
Haal de panna cotta's voorzichtig los en stort ze op een dessertbordje. Lepel de aardbeiensaus eromheen, iets slagroom en een blaadje munt/stukje aardbei.