Draadjesvlees á la Ed.

Ingrediënten voor 4 personen:

600 gram riblappen
scheutje azijn of rode wijn
2 plakken ontbijtkoek
2 uien
wat mosterd
1 laurierblaadje
4 kruidnagels
peper
zout
appelstroop

Bereiding:

Smeer het vlees in met wat zout, de peper en de mosterd en braad het aan beide zijden bruin. Voeg daarna wat water en een scheutje azijn of rode wijn toe. Je kunt in plaats van water en wijn ook enkel wijn, of een flesje oudbruin bier gebruiken. Voeg de uien  in stukken gesneden, het laurierblaadje, de kruidnagel en een flinke schep appelstroop toe. Verkruimel tot slot de plakken ontbijtkoek boven de pan, deze geven een heerlijke smaak aan de jus en bindt het geheel. Laat het vleesmengsel stoven tot het gaar is. Dit duurt ongeveer twee uur, maar hoe langer je het laat staan op een zacht vuurtje hoe beter. Lekker met gekookte rijst erbij.