Ed's keuze, Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade.

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 kippenbouten
5-6 tenen knoflook (uitgeperst)
3 eetlepels witte balsamico azijn
4 flinke eetlepels vloeibare (acacia)honing
2 dl olijfolie
Versgemalen peper en zout naar smaak
Om de saus te binden wat aardappelmeel of maÔzena.
Voor de aardappelsalade:
500 g stevige aardappelen
1 rode ui
Ongeveer 6-8 eetlepels mayonaise
Ĺ theel. chilipoeder
1 bakje kleine tomaatjes
1 teentje knoflook.

Bereiding:

Neem de kippenbouten uit de marinade.
Leg de kippenbouten in een ovenschaal en giet de marinade over de bouten.
Het duurt ongeveer 1 uur voordat ze gaar en bruin zijn.
Keer de bouten een of twee keer om.
Worden de bouten te bruin dek dan af met aluminiumfolie.
Aardappelsalade:
Terwijl de kip in de oven staat kook je de aardappelen gaar en laat bijna afkoelen.
Snijdt ze daarna in plakjes of blokjes. (of snijd ze van te voren in blokjes).
Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen.
Vermeng de aardappelen terwijl ze nog lauw zijn met de ui en de mayonaise en de uitgeperste knoflook).
Voeg zout, peper en chilipoeder naar smaak toe.