|
|
Ed's keuze, Tagliatelle met spinazie, mascarpone en Parmezaanse kaas. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
450 g
tagliatelle of spaghetti |
Bereiding: |
Breng een grote
pan gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Zet ondertussen een koekenpan of wok
op het vuur en doe daar een scheutje olijfolie, een klontje boter,
de knoflook en de nootmuskaat in. Doe er, wanneer de boter gesmolten
is, de spinazie bij. Na 5 minuten is die geslonken en mooi donker
van kleur. Een groot deel van het kookvocht is dan al verdampt en
wat rest is heerlijke, intens smakende spinazie. Breng de groente op
smaak met zout en peper en doe er de room en mascarpone plus een
paar lepels van het kookvocht van de pasta bij. Breng de saus tegen
de kook aan en proef nog eens of er nog zout of peper bij moet.
|