Verwarm een
souffleschaal of een ronde ovenschaal in de op 180°C. voorverwarmde
oven.
Laat in een pan met een dikke bodem op een laag vuur 100 gram van de
suiker al roerend in 2 theelepels water oplossen.
Breng het mengsel aan de kook en laat de siroop karameliseren.
Verdeel de karamel over de bodem en de zijkanten van de schaal door
deze te draaien.
Laat de schaal met het karamel laagje afkoelen.
breng in een andere pan al roerend de melk en de rest van de suiker
met het opengesneden vanillestokje al roerend aan de kook.
Neem de pan van het vuur en laat de vanille met de deksel op de pan
ca.15 minuten intrekken.
klop in een kom de eieren met de eierdooiers los.
Schenk de melk er in een dun straaltje bij en roer deze langzaam
erdoor.
Laat de pudding vijf minuten afkoelen.
schenk de pudding door een fijne zeef in de souffle schaal.
Zet de schaal in een pan(zonder kunststof oren).
Schenk zo veel kokend water in de pan dat de vorm er voor twee derde
in staat.
laat de pudding in ca. 45 minuten in de oven gaar worden.
|