Ed's keuze, Kipfilet in bananen-roomsaus met kerrie en gember.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram kipfilet, 1 kleine ui gesnipperd, 1 kleine appel in kleine blokjes, 1 eetl. olijfolie, 2 rijpe bananen, 25 g boter, 1 eetl. kerriepoeder (mild), ½ theel. gemberpoeder, 1½ dl droge witte wijn, 1 bekertje creme fraiche, 1 eetl. gehakte bieslook, zout en peper

Bereiding:

Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit de olie samen met de boter en bak hierin de kipfilets snel rondom bruin. Neem ze even ui de pan. Bak de ui in ca 3 minuten lichtbruin. Roer de appel erdoor en bak die boven meer. Voeg de in plakjes gesneden banaan toe. Strooi de kerrie en gemberpoeder erover. Schenk de wijn erbij en breng de saus al roerende aan de kook. Leg de kipfilet weer in de pan en laat afgedekt in ca 10 minuten zachtjes gaar worden. Neem de kipfilet uit de pan en houd ze warm. Pureer de saus in een keukenmachine of met staafmixer. Roer de creme fraicher erdoor en laat de saus op hoog vuur iets inkoken. Voeg naar smaak zout en peper toe en strooi de bieslook erover.