Ed's keuze, Chili con carne met speklapjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

450 g magere speklappen
5 uien
1 rode paprika
1 groene paprika
200 g champignons
1 blikje tomatenpuree
zout
paprikapoeder
kerriepoeder
peper
3 teentjes knoflook
1 blik bruine bonen
1 blik ananasstukjes
boter

Bereiding:

Snijd de spekblokjes in stukjes en bestrooi het met wat peper en zout. Maak de uien schoon en snipper ze. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel de knoflook teentjes en hak ze fijn. Laat de bruine bonen en de ananasstukjes uitlekken. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg de uien toe en bak deze even mee. Doe er dan de paprika's, champignons en knoflook bij en bak het ook even mee. Roer er dan de tomatenpuree, paprikapoeder, kerriepoeder en peper door en schep er ook de bruine bonen en ananasstukjes door en laat dit nog 10 minuten zachtjes pruttelen.