Ed's keuze, Pasta gorgonzola.

IngrediŽnten voor 4 personen:

400 gram spaghetti of een andere soort pasta
1 pakje gerookte spekreepjes
1 doosje kastanje champignons
350 gram mascarpone magor of iets minder gorgonzola (maak dan de saus met kookroom)
klein bosje peterselie
2 teentjes knoflook
zout en peper
1 zakje geraspte, pittige kaas (bijv. parano)

Bereiding:

Voorbereiding:
Breng water aan de kook voor de pasta. Wrijf of borstel de champignons schoon en snij ze in stukjes (niet te fijn). Was de peterselie en hak fijn. Pel een teen knoflook.
Bereidingswijze:
Bak de spekjes uit. Doe de pasta in de pan kokend water en bereid volgens de gebruiksaanwijzing. Zet een steelpan op een laag vuur (of vlamverdeler) en smelt de mascapone magor of gorgonzola met kookroom. Laat ondertussen in de wokpan wat olijfolie heet worden en bak hierin de champignons met wat zout, peper en de (uitgeperste) teen knoflook. Voeg de kaassaus, champignons, uitgebakken spekjes en peterselie bij elkaar in de wokpan. Voeg hier de pasta bij, goed door elkaar husselen. Klaar! Wil je deze pasta gezonder maken? Wok dan wat spinazie gaar, laat goed uitlekken en roer door je saus.