Ed's keuze, Rosbief-krieltjessalade.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram rosbief
450 gram voorgekookte krieltjes
2 bosuitjes
150 ml olijfolie
4 teentjes knoflook
150 gram veldsla
300 ml sinaasappelsap
1 theelepel franse mosterd
1 eetlepel honing
zout

Bereiding:

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verwijder de worteltjes van de veldsla. Verwarm de teentjes knoflook met schil in een steelpan in 50 ml olijfolie tot ze zacht zijn. Kook intussen de krieltjes gaar. Meng het sinaasappelsap met mosterd, honing en zout in een steelpan tot een dressing en kook het geheel tot de helft in. Pel de teentjes knoflook. Meng de knoflook met knoflookolie, 50 ml olijfolie, ingekookte sap, mosterd, honing en zout tot een dressing. Meng de krieltjes met bosuitjes door de dressing. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan. Bestrooi de rosbief met zout en bak hem rondom bruin. Laat de rosbief op laag vuur in 15 minuten rosé pruttelen. Neem het vlees uit de pan en laat het even onder alu-folie rusten. Verdeel de veldsla over 4 borden. Schep de krieltjes op de sla. Snijd de rosbief in plakken en verdeel ze over het gerecht.