Ed's keuze, Kalfsvleesreepjes met champignonroomsaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram Kalfsvleesreepjes
1 bosje bosuitjes
1 doosje champignons
½ liter room
bloem
olijfolie
Gorgonzola
zout en versgemalen peper

Bereiding:

Bebloem de kalfsvleesreepjes en strooi er naar smaak gemalen peper over.
Tip: doe de bloem en peper in een zak, voeg de reepjes toe, beetje lucht in de zak blazen, zak dichtknopen en schudden. Op deze manier verdeelt u gemakkelijk de bloem over de reepjes of blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Laat eventueel twee bosuitjes heel, die blancheert u en serveert u als garnering bij het gerecht. Snijd de champignons in plakjes.
Verwarm in een wok of hapjespan de olijfolie. Fruit kort de ringetjes bosui en plakjes champignons en voeg de bebloemde kalfsvleesreepjes toe. Roerbak totdat het kalfsvlees licht bruin is gekleurd. Voeg daarna de slagroom toe en verwarm het geheel.
Voor de liefhebber: voeg stukjes gorgonzola toe.
Lekker met rostirondjes.