Ed's keuze, Curry met crème fraîche.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g snelkookrijst
3 vleestomaten
3 kleine uien
400 g hamlappen
zout
3 eetl. kerriepoeder
1/2 theel. cayennepeper
2 eetl. olie
1 blikje doperwtjes en worteltjes (netto 400 g)
1 bekertje crème fraîche (á 125 ml)
1 komkommer

Bereiding:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Breng in een pan ruim water aan de kook, kruis de tomaten in, dompel ze
enkele seconden in het kokende water onder, spoel ze onder koud stromend
water af en ontvel ze.
Snijd de tomaten elk in 8 partjes en verwijder de zaadjes.
Pel de uien en snijd ze in vieren.
Snijd de hamlappen in reepjes en bestrooi ze met zout, kerriepoeder en cayennepeper.
Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend ± 5 minuten.
Voeg de ui toe en bak die al omscheppend ± 3 minuten mee.
Laat de doperwtjes en worteltjes in een zeef uitlekken.
Voeg de crème fraîche, de tomaat en de doperwtjes en worteltjes aan het
vlees toe en laat de curry afgedekt nog ± 10 minuten stoven.
Was intussen de komkommer en snijd hem in plakjes.
Verdeel de rijst over 4 borden en schep de curry ernaast.
Serveer de komkommerplakjes erbij.