Ed's keuze, Tompouce van kletskoppen met roze mangomousse.

IngrediŽnten voor 4 personen:

3 blaadjes witte gelatine, 2 blaadjes rode gelatine, 3 grote rijpe mango's, 1 dl water, 75 g suiker, zout, peper, 1 dl citroenjenever, 1 eetl. fijngesneden verse dragon, 1 dl Bulgaarse yoghurt, 2 dl stijfgeklopte slagroom, 12 kletskoppen, poedersuiker, eventueel enkele frambozen of aardbeien

Bereiding:

Week de gelatine 10 min in ruim koud water. Schil de mangos. Snij er 2 in stukken en 1 in dunne partjes. Breng de 2 in stukken gesneden mangos aan de kook in het water met de suiker en wat zout en peper. Laat 5 min. zachtjes koken. Pureer de mangos. Verhit de citroenjenever en los hierin - van het vuur af - de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Roer het gelatinemengsel door de mangomousse samen met de fijngesneden dragon, de yoghurt en de stijfgeklopte slagroom. Schep het mengsel in een spuitzak en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Leg op elk bord een kletskop. Spuit hierop wat mangomousse. Leg er weer een kletskop op en spuit hierop weer mangomousse. Dan nog een kletskop.
Serveertip:
Bestrooi met wat poedersuiker en garneer met schijfjes mango en een framboos of aardbei.