Ed's keuze, Chocolade-kersencake.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 cake (kant-en-klaar)
1 l pot kersen zonder pit op sap
2 dl slagroom
1 zakje slagroomversteviger
1 pot chocolademousse (500 g)
1 pak chocoladevlokken (bruin of bruin en wit)

Bereiding:

Voorbereiding:
Snijd de cake voorzichtig met een scherp mes horizontaal twee keer door zodat er drie gelijke langwerpige plakken ontstaan. Leg ze naast elkaar op een plank. Giet de kersen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Vang het sap op en drink het lekker op. Klop de slagroom met de slagroomversteviger met de mixer stijf.
Bereidingswijze:
Bestrijk 2 plakken cake met de chocolademousse. Dit gaat gemakkelijk met een paletmes of de achterkant van een lepel. Verdeel de kersen over de chocolademousse en bewaar enkele kersen voor de versiering bovenop. Stapel de cakeplakken met een platte spatel voorzichtig op elkaar. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met slagroom. Strooi daarop de chocoladevlokken en versier de bovenkant met kersen. Zet de versierde cake op een langwerpige schaal en snijd er plakken van.