Ed's keuze, Zweeds pannetje.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram varkenshaas
3-4 eetlepels olie
2 grote uien
1 blokje groentebouillon
2 theelepels vleesjus
250 gram wortels
500 gram aardappels
zout, peper
wat peterselie

Bereiding:

Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 200°C.
Bereidingswijze:
Varkenshaas in 2 cm dikke plakken snijden, licht vlak kloppen en in een pan met hete olie aanbakken. Vlees eruit halen.
Uien pellen en in ringen snijden en in het hete braadvet aanbakken.
Uien uit de pan halen. 1/2 l water bij de braadjus doen, opkoken, bouillonblokje en vleesjus toevoegen.
Aardappels en wortels schillen, wassen en in schijven snijden. Varkenshaas, uien, aardappels en wortels afwisselend in lagen in een vuurvaste schaal leggen. Elke laag licht bestrooien met zout en peper. Bouillon toevoegen.
In de voorverwarmde oven ca. 60 minuten garen.
Peterselie wassen, droog deppen en fijnhakken. Voor het serveren het Zweedse pannetje bestrooien met peterselie.
Serveertip:
Als je geen schaal met deksel hebt kun je aluminiumfolie gebruiken.