Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 200°C.
Bereidingswijze:
Varkenshaas in 2 cm dikke plakken snijden, licht vlak kloppen en in
een pan met hete olie aanbakken. Vlees eruit halen.
Uien pellen en in ringen snijden en in het hete braadvet aanbakken.
Uien uit de pan halen. 1/2 l water bij de braadjus doen, opkoken,
bouillonblokje en vleesjus toevoegen.
Aardappels en wortels schillen, wassen en in schijven snijden.
Varkenshaas, uien, aardappels en wortels afwisselend in lagen in een
vuurvaste schaal leggen. Elke laag licht bestrooien met zout en
peper. Bouillon toevoegen.
In de voorverwarmde oven ca. 60 minuten garen.
Peterselie wassen, droog deppen en fijnhakken. Voor het serveren het
Zweedse pannetje bestrooien met peterselie.
Serveertip:
Als je geen schaal met deksel hebt kun je aluminiumfolie gebruiken.
|