Ed's keuze, Spaghetti met garnalen en rucola.

IngrediŽnten voor 4 personen:

400 g spaghetti
125 ml olijfolie
4 tenen knoflook, geperst
2 kleine rode pepers, zaad verwijderd, fijngehakt
2 trostomaten, ontveld, fijn gehakt
sap en rasp van 1 citroen
300-400 g kleine gekookte, gepelde garnalen
100 g rucola

Bereiding:

Pittige spaghetti met knoflookgarnalen en rucola met vleugje citroen.
Voorbereiding:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Bereidingswijze:
Verhit vlak voor de spaghetti klaar is de olijfolie en knoflook in een grote diepe koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg zodra de knoflook begint te sissen (ong. na 30 sec.) de rode peper toe en roer 1 min. tot het geurt. Voeg de tomaat toe en bak nog 1 min. tot de tomaat stuk kookt. Voeg citroensap en -rasp toe en de garnalen, warm 1-2 min. door en breng op smaak met zout en peper.
Serveertip:
Giet de spaghetti af en voeg samen met de rucola toe aan de pan met garnalen. Schep goed door elkaar en serveer.