500 gram
snijbonen, 4 middelgrote aardappels, 4 tenen knoflook, 3 eetl.
olijfolie, 500 gram kabeljauw, 2 citroenen, handje pijnboompitjes, 8
plakjes bacon, peper en zout uit de molen |
Voorbereiding:
Schil de aardappels, snij er partjes van en kook ze in weinig water
5 minuten voor. Laat ze uitlekken in een zeef. Maak de snijbonen
schoon, snij ze en kook ze in weinig water 5 minuten voor. Laat ze
ook uitlekken. Snipper de knoflook. Verwarm de oven op 220°C.
Bereidingswijze:
Leg de vis in de braadslee. Vermeng de snijbonen met de knoflook,
wat peper en een scheut olijfolie. Schep dit om de vis heen. Snij de
citroen in tweeën en zet in iedere hoek van de braadslee een helft
met het snijvlak naar boven. Leg op de boontjes de aardappelpartjes,
verdeel de plakjes bacon over de vis en de aardappels. Tot slot gaan
de pijnboompitjes, wat olijfolie en peper over het gerecht. Dek de
braadslee af met folie. Bak alles in 30 minuten gaar. Haal na 20
minuten de folie van de braadslee zodat de bacon kan kleuren. Voor
ieder een halve citroen om erover te doen als het op de borden ligt.
|