Ed's keuze, Drie-kazen ovenschotel met penne en verse kruiden.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram penne (of andere pasta), 350 gram ricotta, 100 gram mozarella, 4 eetl. Parmezaanse kaas, 2 losgeklopte eieren, boter om in te vetten, 6 takjes basilicum fijngeknipt, 1 eetl. olijfolie, 4 takjes verse basilicumblaadjes om te garneren.

Bereiding:

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Bereidingswijze:
Doe de penne en de olijfolie in een pan kokend water met zout. Kook de pasta al dente, giet hem af en houd hem warm. Klop de eieren los met de ricotta en zout en peper. Leg de helft van de penne op de bodem van de ingevette ovenschaal en bedek de pasta met de helft van de basilicumblaadjes Schep de helft van het kaasmengsel erover. Bestrooi het gerecht met de Parmezaanse kaas. Bak het gerecht 30-40 minuten in de oven tot de kaasstolping goudbruin is en pruttelt. Garneer de kaasschotel eventueel met basilicum en serveer hem heet.