Ed's keuze, Mexicaanse ovenschotel met wraps.

Ingrediėnten voor 4 personen:

Tex mex potje (200 ml) Salsa garlic medium (mexicaanse afdeling AH) of potje Wrap sauce van casa Fiesta (200 ml) medium.
potje zure room
scheutje room culinair
doosje champignons
bosje bosuitjes
3 eieren
4 tortilla's (uit pak van 8 bij AH van Tex mex, "soft").
5 ons kipfilet
zak worteltjes 4 ons
2 of (3) teentjes knoflook naar believen.
1 appel (gele golden delicious)in heel kleine stukjes
150 gram geraspte Pardano kaas
zout en peper
scheut curry ketchup
30 gram boter

Bereiding:

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. De hete lucht oven op 180°C.
Bereidingswijze:
Klop 3 eieren los. Halveer 2 soft tortilla's en bestrijk 1 kant van de tortilla's met ei.
Bekleed de vorm/ schaal dakpansgewijs met halve tortilla's (tegen de zijkanten), met de bestreken kant naar binnen!
Leg daarna 1 hele tortilla op de bodem van de vorm, zodat de randjes net wat op komen te staan (de tortilla is dus net iets groter dan de bodem zelf). Druk de tortilla bodem aan. Bestrijk ook de bodem met het losgeklopte ei.
Snijd 400 gram kipfilets in blokjes. Bak de kip in 30 gram boter circa 5 minuten.
Schrap de worteltjes en snijd ze in plakjes (niet te dik), voeg dit aan de kip toe en bak circa 5 minuten. De laatste 3 minuten voeg je tevens de champignons het bosje bosuitjes (gesneden) erbij.
Pers de teentjes knoflook en bak deze ook nog even mee.
- Haal de pan van het vuur. (niet te lang)
Snijd 1 geschilde appel in blokjes. Roer de appel, de rest van het eiermengsel, de scheut room culinair, de scheut curry ketchup het potje saus door het kipmengsel.
- Zet het geheel kort nog weer even op het vuur (1 minuut goed doorwarmen). Naar smaak peper en zout toevoegen.
Vul de vorm met het kipmengsel.
Leg 1 tortilla bovenop het mengsel.
Strooi de geraspte kaas over het geheel.
Bak de pie middenin de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Serveertip:
Serveren met zure room.