Ed's keuze, Belgisch stoofvlees.

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 kg rund- of paardenstoofvlees ('riblappen') - 2 uien - 2 eetl. bloem - 70 gram boter - 1/2 l geuzebier - 2 suikerklontjes - 2 eetl. alcoholazijn - water - 1 sneetje witbrood zonder korst - 2 eetl. scherpe mosterd - peper - zout - takje tijm - laurierblad

Bereiding:

Voorbereiding:
Verwijder vliezen en overtollig vet van het vlees - snipper de ui.

Bereidingswijze:
Laat de braadpan goed heet worden - boter in de braadpan - vlees korsten - 'stoofpot' met dikke bodem op het vuur - bak hierin de gesnipperde ui in wat boter lichtbruin - voeg het gekorste vlees toe - strooi de bloem erover en laat 2 minuten meebakken - voeg het geuzebier toe en leng aan met water tot alles net onder staat - voeg takje tijm, laurierblad, peper, zout, azijn en suiker toe - leg een sneetje brood dik besmeerd met mosterd bovenop het vlees - zet het deksel op de pan en laat alles minstens 2 uur zacht stoven (vlees moet in draadjes uit elkaar vallen als je er in prikt) - schraap tijdens het stoven af en toe flink met een houten spatel over de bodem van de pan - voor het serveren laurier en tijm verwijderen.
Serveertip:
Stoofvlees serveren met een 'berg' frieten en Vlaamse mayonaise (is 'zuur' door toevoeging van wat citroensap) - is ook heerlijk met vers wit brood !