Ed's keuze, Gegratineerde rundvleesschotel met rode kool.

Ingrediënten voor 4 personen:

350 gram mager rundvlees, 2 uien, 1 scheut olijfolie, 2 dl bouillon, tijm, laurier, 1 pot rode kool, aardappelmeel, 2 grote goudrenetten, aardappelpuree van een kilo aardappelen, 50 gram geraspte 30+ kaas en 3 eetl. paneermeel.

Bereiding:

Voorbereiding:
Snijd het vlees in grove stukken. Snipper de uien.
Bereidingswijze:
Bak het vlees aan en fruit daarna de ui glazig in de hete olie. Bak dit mengsel rondom bruin en giet de voorverwarmde bouillon erbij. Voeg ook al de kruiden toe en laat het vlees op laag vuur ca. 2 uur gaar worden. Bereid ondertussen de aardappelpuree. Verwarm de oven oven voor op de hoogste stand. Strooi peper en zout over het vlees en bind het stoofvocht met aardappelmeel. Snijd de appel in dunne partjes. Leg de gekookte rode kool en de appel op het vlees en dek het geheel af met aardappelpuree. Vermeng de paneermeel met de kaas en strooi dit over het gerecht. Laat in een hete oven een knapperig korstje op komen.