Ed's keuze, Indiase kip-kokoscurry.

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 g kipfilet, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. olie, 2 eetl. garam masala of kerriepoeder, 1 eetl. geraspte gemberwortel, 1 Š 2 rode pepers, 4 dl kokosmelk, zout en peper, citroensap, 3 eetl. korianderblaadjes

Bereiding:

Snij de kipfilet in reepjes.
Pel de ui en snipper deze fijn.
Pers de teentjes knoflook.
Ontdoe de pepers van zaadjes en zaadlijsten en snij ze in fijne ringetjes.
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de ui en knoflook plm.3 minuten.
Voeg de garam masala (toko) of kerriepoeder, de geraspte gemberwortel en de rode peper erbij,
Bak dit even mee en doe dan de kipfilet in de pan.
Bak alles 5 minuten.
Schenk de kokosmelk erbij en laat alles 10 minuten koken tot de kip gaar is.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Garneer met korianderblaadjes.
Serveertip:
Lekker met rijst.
Lekkere groenten erbij: sperziebonen, snijbonen, peultjes met worteltjes, doperwten.