Ed's keuze, Pasta met varkenshaas en perziksaus.

IngrediŽnten voor 4 personen:

250 g spaghetti
2 varkenshaasjes
1 bakje roomkaas met kruiden
1 blik perziken op siroop
1 prei
1 bakje champignons
2 teentjes knoflook
1 ui
Italiaanse kruiden
speklapjeskruiden van Verstegen(voor over de varkenshaasjes)
1 glas witte wijn
2 eetlepels gedroogde bieslook
Ĺ eetlepel paprikapoeder
gemalen peper en zout
olijfolie
schepje sambal-badjak
klein scheutje vloeibare boter

Bereiding:

Voorbereiding:
Snij de prei in ringetjes.
Snij de champignons in dunne plakjes.
Snij de ui in kleine stukjes.
Pel de knoflookteentjes.
Maak het blik perziken open en snij de perziken in kleine stukjes en bewaar de siroop.
Snij de varkenshaasjes in kleine stukjes.
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti al dente in de tijd dat je de saus maakt.
Bak de uien in de vloeibare boter even aan.
Doe dan de varkenshaasstukjes erbij en bak deze even bruin.
Doe de champignons en de teentjes knoflook erbij en bak deze ook even mee.
Doe dan de paprikapoeder erbij en bak dit ook even mee.
Doe als laatste de preiringetjes erbij zodat deze nog lekker knapperig blijft.
En laat dan de kruidenkaas erin smelten en doe de witte wijn erbij.
Doe als allerlaatste de perzikblokjes erbij en een klein scheutje van het perziksiroop.
Met veel van de kruiden op smaak brengen.
Giet de spaghetti af en doe er een flinke scheut olijfolie en een schepje sambal badjak door.
Serveertip:
Serveer de saus en de spaghetti apart.
Je kunt er een lekkere komkommersalade of een groene salade bij serveren, en natuurlijk geraspte parmezaanse kaas en een heerlijk glas wijn.