Ed's keuze, Panacotta met vijgen en port.

Ingrediënten voor 4 personen:

200 g gedroogde vijgen
150 g ruby port
500 ml slagroom
1 vanillestokje
150 g suiker
2 eierdooiers, losgeklopt
3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
4 puddingvormpjes

Bereiding:

Voorbereiding:
Breng de vijgen met de port aan de kook en zet het vuur uit. Laat een nacht wellen.
Bereidingswijze:
Bekleed de puddingvormpjes met vershoudfolie.
Snijd de vijgen open en bekleed de puddingvormpjes met stukjes vijg (de kant met zaadjes tegen de wand ).
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Breng de slagroom met vanillemerg en suiker langzaam aan de kook.
Schenk een paar eetlepels warme room bij de eierdooiers, roer goed en schenk terug in de pan.
Laat het al roerend op laag vuur binden.
Roer van het vuur de gelatine erdoor.
Laat 10 min afkoelen en schenk in de bakjes.
Zet de puddingvormpjes 4 uur in de koelkast om op te stijven.