Ed's keuze, Cannelloni.

IngrediŽnten voor 4 personen:

Canneloni: een pak cannelloni-rollen (supermarkt), 200 gram varkensfilet (of kant en klaar varkensgehakt), 200 gram kipfilet (of kant en klaar kipgehakt), 2 gesnipperde uien, 1 tomaat in stukjes, 2 eetlepels melk, 120 ml room, 75 gram prosciuto/ parmaham in blokjes, 40 gram vers broodkruim, 50 gram verse geraspte Parmezaanse kaas, 3 eetlepels verse gehakte peterselie, 20 gram boter.
Saus: 60 gram boter, 40 gram bloem, 5 dl. melk, 100 gram geraspte gruyerekaas.

Bereiding:

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Bereidingswijze:
Cannelloni: Hak het vlees en de kip zeer fijn in de keukenmachine (wanneer geen kant en klaar gehakt gebruikt wordt) en week het broodkruim in de melk. Smelt de boter in een pannetje en fruit hierin de gesnipperde uitjes en de in stukjes gesneden tomaat even aan. Schep het vlees en de kip in een schaal en voeg de ui en tomaat, de room, het broodkruim, de blokjes prosciuto, de parmezaanse kaas en de peterselie hieraan toe. Meng alles goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Als het mengsel niet vast genoeg is voor in de spuitzak, kan het gebonden worden met wat losgeklopt eiwit. Vul de spuitzak met het mengsel en spuit hiermee de cannelloni-rolletjes vol.
Saus: Smelt 40 gram boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer goed door. Verwarm dit gedurende enkele minuten. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe, terwijl je voortdurend blijft roeren tatdat de saus zo dik is dat hij aan je lepel blijft hangen. Dit duurt een paar minuten. voeg daarna de geraspte gruyere toe en blijf roeren totdat de kaas helemaal gesmolten is. Voeg evt. wat versgeraspte peper aan de saus toe.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje saus en leg hierop de gevulde cannelloni-rolletjes. Schep hierover de rest van de saus en strijk deze uit totdat alle rolletjes goed bedekt zijn. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de cannelloni 25 minuten in de oven. Verwijder hierna de folie en bak het gerecht nog 20 minuten, zodat de bovenkant mooi kleurt.
Serveertip:
Serveer in de ovenschaal op tafel met warm stokbrood en een (groene) salade.