Voor alle andere lekkere recepten op de site, klik hieronder op banner !
Alle recepten worden gewaardeerd door sterren ( van 1 t/m 5 sterren) !
1 = lekker, 2 = erg lekker, 3 = heel lekker, 4 = geweldig lekker, 5 = super lekker !
De lekkerste Vis gerechten !
Een speciale selectie van recepten voor de lekkerste vis gerechten, als voorgerecht, tussengerecht, bijgerecht of als hoofdmaaltijd, met zorg bij elkaar verzameld !
Recepten zijn voor 4 personen, tenzij in recept anders vermeld.
Vis bereiden:
Wanneer is vis vers !
Verse vis is veerkrachtig. Druk met de vinger op de vis; de afdruk van uw vinger mag niet in de vis achter blijven. De ogen moeten nog helder zijn en bol staan. Zolang de vis vers is zijn de kieuwen rood. Vis moet neutraal ruiken en niet naar vis. Hoe sterker de vislucht, hoe ouder de vis.
Koken van vis.
De term "gekookte vis" is zo ingeburgerd dat hij soms tot misverstanden aanleiding kan geven. Vis wordt nooit gekookt maar gepocheerd. Het water of de bouillon waarin u de vis wilt "koken" moet net tegen de kook aan moet zijn en vooral niet borrelen. Nog beter is een stoompan waarin het water (met kruiden) wel mag koken. De vis wordt gaar op het boven de stoom liggende rooster en behoudt beter zijn smaak omdat er geen sappen in het water verdwijnen.
Op de graat.
Pocheer, stoom of bak vis bij voorkeur op de graat, en haal die er pas uit als de vis gaar is De aromaten die de graat bevat, mist u bij het bereiden van filets.
Bakken van vis.
Vis wordt gebakken in een koekenpan of speciale visbakpan, in boter of (olijf)olie. Droog de vis goed met een schone doek of keukenpapier. Zout de schoongemaakte vis en laat het zout ongeveer 10 minuten intrekken, voeg peper en een paar druppels citroensap toe. U kunt ook speciale viskruiden gebruiken die u bij ons in de winkel kunt kopen. Voor de vis in de hete boter of olie gaat, wordt hij door de bloem gehaald (of gepaneerd). Haal de vissen of de moten door de bloem, dan door de melk en opnieuw door de bloem. Schud overtollige bloem eraf.
Paneren.
Haal de vissen of moten door opgeklopt eiwit en daarna
door het paneermeel. Schud overtollig paneermeel eraf.
Beweeg de vissen onder het bakken voorzichtig heen en weer om aanbakken te
voorkomen (leg platvis met de lichte kant naar beneden in het hete vet). Bak de
vis aan alle kanten goudbruin in schuimende boter. Neem de vis uit de pan en
laat hem uitlekken op grauw papier om overtollig vet te verwijderen. Als u
frituurt kunt u als "bekleedsel" ook een beslag maken, waar u de vis doorhaalt
alvorens hem in het hete vet te laten glijden.
De Recepten:
Buideltjes gevuld met gerookte zalm en paling
Carpaccio van tonijn met groene asperges
Artisjokbodems met garnalen en kerrie
Ingezonden Recept 009 - Kabeljauw op een bedje van prei en wortel
Garnalencocktail met mango en safarisaus
Hollandse garnalentorentjes met mosterdmayonaise
Pasteitjes van zalm en sojascheuten
Tomaten gevuld met tonijn en kruidenmayonaise
Tongfilets met sinaasappel-bieslooksaus
Viscocktail met ansjovis en tonijn
Witte asperges met grijze garnalen
Tot hier de voorgerechten !
Balek įorbasi (Turkse vissoep)
Basmatirijst met asperges en vis
Bloemkoolschotel met vis uit de Römertopf
Erwtensoep met gerookte makreel uit Noorwegen
Erwtensoep met taugé en gerookte zalm
Gebakken kabeljauw op z'n Grieks
Gebakken Kalfsoesters met verse vijgen
Gebakken paling met spinazie en oesterzwammen
Gebakken scholfilet met kappertjes en vissaus
Gebakken scholfilets met citroenmayonaise
Gebakken visfilet met vis-dillesaus en roerbakrijst
Gefrituurde garnalen met korianderpesto
Gegratineerde zalmtournedos in room
Gegrilde witte vis met Parmaham, spek en asperges
Gegrilde zalmfilet met groenepepersaus en gegratineerde schorseneren
Gegrilde, gevulde tonijn met linzen en tomatenpesto
Gekruide makrelen voor op de barbecue
Gemarineerde gamba's met Chinese groenten
Gemarineerde vis voor op de barbecue
Gerookte zalm-sushi's met gember
Geroosterde garnalen met limoen
Geroosterde vis uit de oven (Tandoori muchli)
Indische vis met prei en paddenstoelen
Indonesische visschotel uit de Römertopf
Italiaanse mosselen met groente
Italiaanse mosselen met spaghetti
Kaastaart met gerookte zalm en asperges
Kabeljauwvinken met gekarameliseerde asperges
Karper uit de oven, gestoofd in rode wijn
Kreeft met 2 soorten mayonaise
Krieltjessalade met zalm en rucola
Kruidig gebakken vis (Masala dum machchi)
Ovenschotel van panga filet champignons en geitenkaas
Ovenschotel van vis met dillesaus, wortel en aardappelpuree
Paling in het Groen I (Anguille au Vert)
Paling in het Groen III (á la Luxembourg)
Paling op zijn Duits (Anguille ā l'Allemande)
Paling uit Lyon (Anguille ā la Lyonnaise)
Prei-sushi's met tonijn en tomaat
Quiche met maīs, gerookte zalm en bieslook
Rijstschotel met wortel, garnalen en gehaktballetjes
Risotto met mosselen en paprika
Roergebakken garnalen met peultjes
Roergebakken groene asperges met zalm
Salade met tonijn en groene olijven
Spaghetti met garnalen (voor 1 pers.)
Spinazie-sushi met tonijn en sesam
Sushi van gerookte zalm met nieuwe maatjes
Sushi met spinazie, tonijn en zalm
Tagliatelle met gerookte zalm en room
Tagliatelle met zalm en asperges
Thaise zalm met rijst (voor 1 pers.)
Vis-groentesoep uit Marseille uit de Römertopf
Viskoekjes met komkommerrelish
Visrolletjes met zoete amandelvulling (uit Marokko)
Visschotel met reepjes gerookte zalm
Witte vis met Hollandaisesaus, rauwe ham en courgettelinten
Zalm met balsamico en bloemkool
Zalm met groene aspergepunten en kervelroomsaus