Voor alle andere lekkere recepten op de site, klik hieronder op banner !

 Alle recepten worden gewaardeerd door sterren ( van 1 t/m 5 sterren) !

1 = lekker, 2 = erg lekker, 3 = heel lekker, 4 = geweldig lekker, 5 = super lekker !

            

De lekkerste Vis gerechten !

Een speciale selectie van recepten voor de lekkerste vis gerechten, als voorgerecht, tussengerecht, bijgerecht of als hoofdmaaltijd, met zorg bij elkaar verzameld !

Recepten zijn voor 4 personen, tenzij in recept anders vermeld.

Vis bereiden:

Wanneer is vis vers !

Verse vis is veerkrachtig. Druk met de vinger op de vis; de afdruk van uw vinger mag niet in de vis achter blijven. De ogen moeten nog helder zijn en bol staan. Zolang de vis vers is zijn de kieuwen rood. Vis moet neutraal ruiken en niet naar vis. Hoe sterker de vislucht, hoe ouder de vis.

Koken van vis.

De term "gekookte vis" is zo ingeburgerd dat hij soms tot misverstanden aanleiding kan geven. Vis wordt nooit gekookt maar gepocheerd. Het water of de bouillon waarin u de vis wilt "koken" moet net tegen de kook aan moet zijn en vooral niet borrelen. Nog beter is een stoompan waarin het water (met kruiden) wel mag koken. De vis wordt gaar op het boven de stoom liggende rooster en behoudt beter zijn smaak omdat er geen sappen in het water verdwijnen.

Op de graat.

Pocheer, stoom of bak vis bij voorkeur op de graat, en haal die er pas uit als de vis gaar is De aromaten die de graat bevat, mist u bij het bereiden van filets.

Bakken van vis.

Vis wordt gebakken in een koekenpan of speciale visbakpan, in boter of (olijf)olie. Droog de vis goed met een schone doek of keukenpapier. Zout de schoongemaakte vis en laat het zout ongeveer 10 minuten intrekken, voeg peper en een paar druppels citroensap toe. U kunt ook speciale viskruiden gebruiken die u bij ons in de winkel kunt kopen. Voor de vis in de hete boter of olie gaat, wordt hij door de bloem gehaald (of gepaneerd). Haal de vissen of de moten door de bloem, dan door de melk en opnieuw door de bloem. Schud overtollige bloem eraf.

Paneren.

Haal de vissen of moten door opgeklopt eiwit en daarna door het paneermeel. Schud overtollig paneermeel eraf.
Beweeg de vissen onder het bakken voorzichtig heen en weer om aanbakken te voorkomen (leg platvis met de lichte kant naar beneden in het hete vet). Bak de vis aan alle kanten goudbruin in schuimende boter. Neem de vis uit de pan en laat hem uitlekken op grauw papier om overtollig vet te verwijderen. Als u frituurt kunt u als "bekleedsel" ook een beslag maken, waar u de vis doorhaalt alvorens hem in het hete vet te laten glijden.

De Recepten:

Avocado's met krab

Bismarckharing

Bladerdeegcroque met zalm

Broodje haring speciaal

Buideltjes gevuld met gerookte zalm en paling

Carpaccio van gerookte zalm

Carpaccio van tonijn met groene asperges

Artisjokbodems met garnalen en kerrie

Ingezonden Recept 009 - Kabeljauw op een bedje van prei en wortel

Garnalen in bladerdeeg

Garnalenballetjes op bosui

Garnalencocktail met mango en safarisaus

Gebakken garnalen

Gevulde tomaten met haring

Hollandse garnalentorentjes met mosterdmayonaise

Hollandse garnalen met bosui

Italiaanse vissoep

Mexicaanse haring

Pasteitjes van zalm en sojascheuten

Pikante knoflookgarnalen

Sardines met verse roomkaas

Toast met krabmayonaise

Tomaten gevuld met tonijn en kruidenmayonaise

Tongfilets met sinaasappel-bieslooksaus

Toscaanse groentesoep

Viscocktail met ansjovis en tonijn

Vismousse met makreel

Witte asperges met grijze garnalen

Zalmmousse

Tot hier de voorgerechten !

Balek įorbasi (Turkse vissoep)

 Basmatirijst met asperges en vis

Bloemkoolschotel met vis uit de Römertopf

Brie-tonijn tosti

Boter bij de vis

Canneloni met gerookte zalm

Corzetti met kerriegamba's

 Courgettes gevuld met tonijn

Erwtensoep met gerookte makreel uit Noorwegen

Erwtensoep met taugé en gerookte zalm

Fantasiemosselen

Farfalle met romige zalmsaus

Garnalenpasta

Gebakken kabeljauw op z'n Grieks

Gebakken Kalfsoesters met verse vijgen

 Gebakken paling met spinazie en oesterzwammen

Gebakken scholfilet met kappertjes en vissaus

Gebakken scholfilets met citroenmayonaise

Gebakken visblokjes

Gebakken visfilet met vis-dillesaus en roerbakrijst

Gefrituurde garnalen met korianderpesto

Gegratineerde zalmtournedos in room

Gegrilde witte vis met Parmaham, spek en asperges

Gegrilde zalmfilet met groenepepersaus en gegratineerde schorseneren

Gegrilde zalmforelfilet

Gegrilde, gevulde tonijn met linzen en tomatenpesto

Gekruide makrelen voor op de barbecue

 Gekruide mosselen

Gemarineerde gamba's met Chinese groenten

Gemarineerde vis voor op de barbecue

Gerookte zalm-sushi's met gember

Geroosterde garnalen met limoen

Geroosterde vis

Geroosterde vis uit de oven (Tandoori muchli)

Geroosterde zalm

Gestoofde vis met broccoli

Hot curry met vis en sereh

Indische vis met prei en paddenstoelen

Indonesische visschotel uit de Römertopf

Italiaanse mosselen met groente

Italiaanse mosselen met spaghetti

Kaastaart met gerookte zalm en asperges

Kabeljauw met peultjes

Kabeljauw op Vlaamse wijze

Kabeljauw uit de Römertopf

Kabeljauwfilet in folie

Kabeljauwvinken met gekarameliseerde asperges

Karper uit de oven, gestoofd in rode wijn

Kreeft met 2 soorten mayonaise

Krieltjessalade met zalm en rucola

Kruidig gebakken vis (Masala dum machchi)

Maaltijdsoep met vis

Malse tonijnbiefstuk

Nijlbaars met botersnijbonen

Mosselen op z'n Frans

Oosterse kabeljauwpakketjes

Ovenschotel van panga filet champignons en geitenkaas

Ovenschotel van vis met dillesaus, wortel en aardappelpuree

Paëlla met sardientjes

Paling in het Groen I (Anguille au Vert)

Paling in het Groen II

Paling in het Groen III (á la Luxembourg)

Paling in het Groen IV

Paling op zijn Duits (Anguille ā l'Allemande)

Paling uit Lyon (Anguille ā la Lyonnaise)

Pasta met prei en mosselen

Pittige mosselen

Prei-sushi's met tonijn en tomaat

Provenįaalse mosselen

Quiche met maīs, gerookte zalm en bieslook

Rijstschotel met wortel, garnalen en gehaktballetjes

Risotto met mosselen

Risotto met mosselen en paprika

Roergebakken garnalen met peultjes

Roergebakken groene asperges met zalm

Roergebakken mosselen

Roergebakken zalm I

Roergebakken zalm II

Salade met tonijn en groene olijven

Salade Niįoise met zalm

Schol-garnalenschotel

Spaghetti met garnalen (voor 1 pers.)

Spinazie-sushi met tonijn en sesam

Sushi met tonijn

Sushi van gerookte zalm met nieuwe maatjes

Sushi met spinazie, tonijn en zalm

Sushi van flensjes en zalm

Tagliatelle met gerookte zalm en room

Tagliatelle met zalm en asperges

Thaise zalm met rijst (voor 1 pers.)

Thaise zalmsalade

Vis Lasagne

Vis roerbakschotel

Visblokjes in pittige saus

Visbouillon

Viscurry met basmatirijst

Vis-groentesoep uit Marseille uit de Römertopf

Visgoulash

Viskoekjes met komkommerrelish

Visrolletjes met zoete amandelvulling (uit Marokko)

 Visschotel met reepjes gerookte zalm

 Vissoep met rijst

Visspiesen met koriander

Witte vis met Hollandaisesaus, rauwe ham en courgettelinten

Zalm met balsamico en bloemkool

 Zalm met groene aspergepunten en kervelroomsaus

Zalm uit de Champagne

Zalm-eisalade

Zalmlasagne met venkel

Zalmsteak met witte wijnsaus