...uit mijn Top 123 !

Recept 96...

Gestoofd rundvlees met kokossaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g in blokjes gesneden magere
runderlappen
5 dl water
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 theelepels sambal
1 eetlepel gemalen koriander
1 theelepel gemberpoeder
1/, theelepel kurkuma
mespuntje gemalen anijs
3 eetlepels olie
2 eetlepels bruine suiker
zout
200 g kokos

Bereiding:

Breng de blokjes vlees met het water in een pan aan de kook. Draai de hittebron
laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees 1 uur zachtjes sudderen. Neem de
blokjes vlees uit de pan en laat ze uitlekken. Houd het stoofvocht apart. Wrijf de
kleingesneden ui met de sambal, de koriander, het gemberpoeder, de kurkuma en
de anijs fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het kruidenpapje 2
minuten. Voeg de bruine suiker en wat zout toe en schep alles goed dooreen. Voeg
de blokjes vlees en het stoofvocht toe en breng het geheel langzaam aan de kook.
Bak de kokos in een niet-ingevette koekenpan lichtbruin. Roer de kokos door het
gerecht. Draai de hittebron laag en laat alles zonder deksel op de pan ca. 20
minuten zachtjes koken tot het vlees gaar is.