...uit mijn Top 123 !

Recept 93...

Hamlappen.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pond hamlappen
bouillonblokje (vlees of groente)
peper en zout
1 ui
4 tenen knoflook
2 dl ketjap
braadboter

Bereiding:

Hamlappen met peper en zout bestrooien en aan beide kanten even bruinbakken in de braadpan met braadboter.
In de sudderpan een beetje braadboter, de ui erin, ong. 2 a 3 kopjes water, het bouillonblokje, de ketjap en de knoflook (geperst). Hamlappen incl. de braadboter erin en zorgen dat ze "onder" staan. Dit aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten garen. Ik doe het altijd tussen de middag en laat het gewoon afkoelen tot de avond. Bij het avondeten laat ik het zachtjes warm worden, dan zitten alle smaken heerlijk in het vlees. Lekker met gekookte aardappelen en sperzieboontjes.