...uit mijn Top 123 !

Recept 90...

Hasselback aardappelen met warme specerijen.

Ingrediënten voor 4 personen:

12 vastkokende middelgrote aardappelen, geschild of in de schil (erg lekker)
4 eetl. gesmolten boter of bakproduct
2 theel. korianderpoeder
2 theel. komijnpoeder
2 theel. paprikapoeder
2 theel. kerriepoeder
1 theel. zout en versgemalen peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd van de onderkanten over de breedte van de aardappelen een plakje zodat ze blijven staan en snijd ze dan om de 5 mm in tot bijna onderaan. Zet de aardappelen in een ovenschaal. Vermeng de boter met de specerijen, zout en peper. Smeer de boter in de inkepingen en over de aardappelen en bak ze in het midden van de oven in circa 55-60 minuten gaar en bruin.
Tip:
U kunt dit gerecht zonder de specerijen ook als neutrale aardappelen bereiden.
Serveersuggestie:
Lekker met een groene salade en gebakken kip of karbonades.