...uit mijn Top 123 !

Recept 79...

Hollandse kip kerrie met rijst.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kleine ui
250 gramchampignon,
6 schijven ananas
400 gram kipfilet
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kruidenmix kip
bouillon van een blokje
 250 gram witte rijst
30 gram ongezouten roomboter
3 eetlepels bloem
1 theelepel paprikapoeder
5 theelepels kerrie djawa
snufje peper
zo nodig water

Bereiding:

Snipper de ui.
Snij de champignons, de ananasschijven en de kipfilet in stukjes.
Marineer de kipfilet in een beetje olie met de kipkruiden.
Bak de kip en de champignons en haal vervolgens beide weer uit de pan.
Maak een beker bouillon klaar.
Kook de rijst volgens de normale bereidingswijze, fruit de gesnipperde ui in een deel van de boter.
Voeg de resterende boter toe en wanneer het geheel bruin gekleurd is voeg de bloem, paprika poeder en kerrie poeder toe totdat de pan "droog' is.
Voeg de bouillon voorzichtig toe terwijl je flink roert.
Blijf roeren totdat er een gladde gele pap ontstaat.
Dit is de basis van de kerrie sausvoeg nog wat water toe als de saus te dik is, eventueel wat melk als de smaak te pittig is.
Voeg naar smaak (zout en) peper toe.
Giet de rijst af.
Laat deze met deksel nog een paar minuutjes staan.
Doe de champignons, kipfilet en ananas in de sauspan erbij.
Laat het nog een paar minuutjes op een laag vuur staan.