Snipper de ui.
Snij de champignons, de ananasschijven en de kipfilet in stukjes.
Marineer de kipfilet in een beetje olie met de kipkruiden.
Bak de kip en de champignons en haal vervolgens beide weer uit de
pan.
Maak een beker bouillon klaar.
Kook de rijst volgens de normale bereidingswijze, fruit de
gesnipperde ui in een deel van de boter.
Voeg de resterende boter toe en wanneer het geheel bruin gekleurd is
voeg de bloem, paprika poeder en kerrie poeder toe totdat de pan
"droog' is.
Voeg de bouillon voorzichtig toe terwijl je flink roert.
Blijf roeren totdat er een gladde gele pap ontstaat.
Dit is de basis van de kerrie sausvoeg nog wat water toe als de saus
te dik is, eventueel wat melk als de smaak te pittig is.
Voeg naar smaak (zout en) peper toe.
Giet de rijst af.
Laat deze met deksel nog een paar minuutjes staan.
Doe de champignons, kipfilet en ananas in de sauspan erbij.
Laat het nog een paar minuutjes op een laag vuur staan.
|