|
...uit mijn Top 123 !
Recept 73... Garnalenpasta. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
Courtbouillon: |
Bereiding: |
Kook de garnalen
snel gaar in de courtbouillon en neem ze uit de pan als ze roze zijn
geworden. Even laten afkoelen en pellen. Zet de pasta op met ruim
kokend water met zout en een scheutje olijfolie en kook ze in tien
minuten beetgaar. Fruit de gesnipperde ui met de in dunne plakjes
gesneden knoflook glazig in de olijfolie. Voeg de in stukjes
gesneden zongedroogde tomaten toe en los een bouillontablet op in het
bakvet. Voeg de gepelde garnalen toe met wat van het kookvocht, een
scheutje Worcestershire saus en een glas witte wijn. Laat een beetje
inkoken en doe er dan de gehalveerde kerstomaatjes bij en de warme
uitgelekte pasta. Alles goed omscheppen en op smaak brengen met
peper, zout en wat Thaise vissaus. Als laatste er nog wat balsamico
of citroensap en olijfolie over sprenkelen en garneren met in
stukjes gescheurde basilicumblaadjes.
|