...uit mijn Top 123 !

Recept 71...

Boeuf Bourguignon.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g runderbraadlappen in dobbelstenen
100 g magere spekblokjes
4 sjalotjes, gesnipperd
20 zilveruitjes
250 g champignons
75 g boter
1 blikje tomatenpuree
1 el bloem
2 dl rode wijn
2 dl runderbouillon of fond
mespuntje tijm
1 laurierblaadje
fijngehakte peterselie
peper en zout

Bereiding:

Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de spekblokjes.
Neem het spek eruit.
Zet het vuur hoog en bak het rundvlees aan alle kanten bruin.
Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe.
Bak de sjalotjes en zilveruitjes mee.
Roer de tomatenpuree door het vlees en daarna de bloem.
Laat 1 min zachtjes bakken, giet wijn en bouillon erbij.
Breng op smaak met peper, zout, tijm, laurierblad (heel laten) en voeg de spekjes toe.
Laat 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan.
Bak de champignons in boter en doe ze de laatste 10 min bij het vlees.
Bind de saus evt. met maïzena.