...uit mijn Top 123 !

Recept 60...

Marokkaanse bonensoep.

Ingrediënten voor 4-6 personen:

Deze pittige en hartige soep is stevig, heerlijk en voedzaam, vooral in de winter! Ideaal als vegatarische maaltijd.
1 el olijfolie
2 uien, fijngehakt
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 tl versgeraspte gember
1,5 liter water
200 g rode linzen
1 blik (400 g) uitgelekte kikkererwten
400 g kidneybonen
1 blik (400 g) fijngehakte tomaten
3 wortels, in stukjes gesneden
3 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
1 tl garam masala
1 1/2 tl gemalen kardemom
1/2 tl gemalen cayennepeper
1/2 tl gemalen komijn

Bereiding:

Doe de olijfolie in een grote pan en hierin de ui, knoflook en gember gedurende 5 minuten aanbakken.
Voeg water, kidneybonen, kikkererwten, tomaten, wortels, bleekselderij, garam masala, kardemom, cayennepeper en komijn toe. Breng het aan de kook en laat het een paar minuten koken, zet daarna het vuur lager en laat het 1 tot 1,5 uur zachtjes koken, totdat de bonen zacht zijn.
Pureer de helft van de soep met een staafmixer of keukenmachine en giet dit terug bij de rest van de soep. Roer goed en serveer direct.