...uit mijn Top 123 !

Recept 45...

Vlaamse stoofpot.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g runderlappen
2 uien
250 g champignons
1 winterwortel
2 plakken ontbijtkoek
25 g margarine
250 ml bruin bier
1 eetl. suiker
1 zakje Knorr Mix voor Stoofpotje
200 g voorgekookte aardappelpartjes (koeling)
2 eetl. peterselie, om te garneren

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien. Snijd de champignons in plakjes, de winterwortel in stukken en de ontbijtkoek in dobbelstenen.
Verhit de margarine en bak het vlees al omscheppend bruin met de uien. Blus af met het bier en de suiker. Laat dit op een laag vuur met gesloten deksel ongeveer 1,5 uur stoven.
Voeg, als het vlees bijna gaar is, de inhoud van het zakje Knorr Mix, 250 ml water, de champignons, de winterwortel, de aardappelpartjes en de ontbijtkoek toe. Breng het geheel al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat alles nog 15 minuten zachtjes stoven.
Strooi de peterselie erover.