500 g rundvlees
2 uien
2 tenen knoflook
25 g margarine
1 blik tomatenblokjes (ca. 400 g)
3 eetl. ketjap manis
5 eetl. pindakaas
1 Chinees groentepakket (400 g)
1 zakje Knorr Mix voor Stoofpotje
2 eetl. gehakte lente-uitjes, om te garneren
2 hardgekookte eieren, om te garneren
2 eetl. seroendeng, om te garneren |
Snijd het
rundvlees in dobbelstenen. Snijd de uien in parten en hak de
knoflook.
Verhit de margarine en bak het vlees al omscheppend bruin met de
uien en knoflook. Blus af met 250 ml water en voeg de
tomatenblokjes, de ketjap manis en de pindakaas toe. Roer alles goed
door. Laat dit op een laag vuur met gesloten deksel ongeveer 1,5 uur
stoven.
Voeg, als het vlees bijna gaar is, de inhoud van het zakje Knorr
Mix, 250 ml water en het groentepakket toe. Breng het geheel al
roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat alles nog 15 minuten
zachtjes stoven.
Garneer met de lente-ui, de eieren in parten en de seroendeng.
|